
شیرین بیان از جمله گیاهان دارویی خودرو است و کمتر مورد کشت قرار میگیرد. برگ های آن مرکب است و از 4 تا 7 زوج برگ به اضافه یک برگچه انتهایی تشکیل یافته است که به سبب ترشح شیره، چسبندهاند. گل های این گیاه به رنگ های ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید هستند و میوهاش شامل 5 تا 6 دانه مایل به قهوهای است. ریشه و ساقه زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد.
ترکیبات شیرین بیان
قسمت مورد استفاده شیرین بیان، ساقههای زیرزمینی و ریشههای گیاه است که دارای ترکیبات مختلفی است. مهمترین ماده ای که موجب شیرینی شیرین بیان می شود، ترکیب موجود در ریشههای گیاه به نام اسید گلیسریزیک است که 50 برابر شکر شیرینی دارد. اسید گلیسریزیک با افزایش سن گیاه افزایش مییابد.
ترکیبات موجود در ریشه شیرین بیان برای مقابله با پوسیدگی دندان مفید هستند. همچنین خاصیت ضدمیکروبی داند، بنابراین میتوان از شیره این گیاه به عنوان ماده ضدپوسیدگی در محلولهای شستشوی دهان و نیز خمیر دندانها استفاده کرد.
خواص شیرین بیان
* مهم ترین خاصیت شیرین بیان که جدیدا کشف شده است، درمان زخم معده و سرطان معده است.
* این گیاه برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زودرس جلوگیری میکند و برای نرم کردن سینه موثر است.
* زخمها و تاولهای پوست را با دم کرده شیرین بیان شستوشو دهید تا زود خوب شوند.
* گیاه شیرین بیان ملین است و برای درمان سوء هاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.

* برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان می توان ریشه شیرین بیان را مکید.
* این گیاه ورم معده را برطرف میکند و تنگی نفس را تسکین میدهد.
* این گیاه چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند. برای این منظور 2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید. سپس آن را در آب خیس کرده و هر روز بخورید.
* اگر شیرین بیان را قبل از غذا مصرف کنید، برای لاغری موثر است.
* برای درمان موخوره، دم کرده شیرین بیان را به سر بمالید و برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده در این قسمتها بگذارید.
* در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصلاستفاده میشود.
* امروزه نیز عصاره شیرین بیان یکی از اجزاء ترکیبی شربت سرفه است.
* شیرین بیان همچنین مدر (ادرارآور) است و میتوان از آن به عنوان عامل ضدویروس موضعی برای زخم و التهاب زونا، چشم، دهان و دستگاه تناسلی استفاده کرد.
مضرات مصرف زیاد شیرین بیان
- مصرف بی رویه شیرین بیان یا سایر فرآوردههای آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازه هورمون آلدوسترون مضر است. این حالت سبب عوارضی چون اختلال در فعالیت های متابولیسمی و بالا رفتن فشار خون میگردد. در صورت مصرف بیش از 20 گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب بعید نیست.
- استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال نیز مضر است.
مصرف بسیار زیاد شیرین بیان ممکن است به بروز حالاتی خطرناک نظیر فشار خون و حتی سکته قلبی منجر شود.
- برخی از افراد با مصرف زیاد شیرینبیان دچار درد عضله و عدهای دیگر دچار کرختی دست و پا میشوند.
- مصرف زیاد این ماده سبب افزایش وزن نیز میشود.
چه کسانی باید از مصرف شیرین بیان خودداری کنند؟
در صورت بالا بودن فشار خون یا داشتن ناراحتی کلیه، قلب یا کبد باید از مصرف شیرین بیان پرهیز کرد.
مصرف این گیاه و فرآوردههای آن برای زنانی که در دوران بارداری یا شیردهیاند، ممنوع است.
تهیه دم کرده شیرین بیان

محمد امیر راشکی، مسؤول بهرهبرداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان می گوید:
برای درست کردن دم کرده ی شیرین بیان باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بکشد.
برای درست کردن جوشانده شیرین بیان نیز باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در 100 گرم آب بریزید و آنقدر بجوشانید که دوسوم آن باقی بماند.
عصاره شیرین بیان
با جوشاندن ریشه گیاه شیرین بیان و تبخیر بخش عمده آب آن، مادهای سیاه رنگ (مایل به قهوهای) به دست میآید که همان عصاره است. این ماده به دو صورت جامد و شیره عرضه میگردد. عصاره شیرین بیان در پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی و بهداشتی مصارف متعددی دارد.
کاربرد اصلی این ماده، (در کشورهای غربی) شیرین کردن فرآوردههای غذایی است، چون 50 برابر قند (ساکاروز) شیرینی دارد و علاوه بر این، خواص دارویی هم دارد.
فرآورده های شیرین بیان
در اروپا آبنبات هایی با طعم تند از شیرین بیان تهیه می شود که طرفدار زیادی هم دارد. البته باید گفت که طعم اغلب این گونه تنقلات با روغن تخمانیسون (بادیان رومی) تامین میشود و مقدار واقعی شیرینبیان در آنها بسیار کم است.
از چاشنی شیرین بیان در تهیه نوشیدنی های غیرالکلی استفاده می شود.
مردم ایتالیا دوست دارند که شیرین بیان را به شکل طبیعی استفاده کنند، به این نحو که ریشه این گیاه را پس از شستن، به عنوان خوشبو کننده دهان می جوند.
در آشپزی چینی، شیرین بیان مانند چاشنی های دیگر در پخت غذاها استفاده میشود و اغلب برای خوشطعم کردن سوپ ها به کار میرود.
شیرین بیان در سوریه نیز خواهان زیادی دارد و به صورت نوشیدنی در بازار عرضه میشود.
برچسبها:
نام علمی: Achillea millefolium
نام رایج در ایران: بومادران
تیره: Asteraceae
منشاء: بومی نیمکره شمالی زمین است.
قسمت های دارویی: سرشاخه های گلدار و برگ آن. شاخه برگ دار و گاهی گل ها به تنهایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
ترکیبات شیمیایی: این گیاه معطر دارای اسانس، اینولین و کمی تانن است و در کشورهای اروپایی به عنوان دارو برای قطع تب استفاده می شود.
سرشاخه های گلدار آن دارای اسانس نوعی هتروزید مولد اسید سیانیدریک، گلکو آلکالوئیدی به نام آکی لئن، اینولین، مواد چرب مومی، فیتوسترول، تانن، اسید آکونی تیک (اسید آکی لنیک) و ... است.
خواص دارویی گیاه بومادران : در قرون اولیه از بومادران برای بند آوردن خون و علاج زخم هایی که با خون ریزی همراه بوده، استفاده می کردند. مردم برخی از کشورها، از پیکر رویشی پخته شده این گیاه برای درمان کبودی ناشی از ضربه در اطراف چشم استفاده می کردند.
دم کرده سرشاخه های گلدار آن، در رفع گاستریت های حاد و مزمن، رفع نفخ و ترش کردن، اثر نافذ دارد. همچنین استفاده از دم کرده بومادران، سبب کاهش فشار خون شده و برای نارسایی های کیسه صفرا استفاده می شود. در ازدیاد ادرار و رفع سنگ کلیه نیز موثر است. به علاوه باد شکن و تب بُر نیز می باشد.
اسانس آن خاصیت ضد باکتری و ضد تورم دارد. از این اسانس در صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی در تهیه کِرم ها و پمادهای محافظ پوست و داروهای ضد تورم استفاده می شود.
بومادران به علت دارا بودن تانن و مواد تلخ عطری، به روی سلسله اعصاب و قلب نیز اثر می گذارد و در مواردی مانند خستگی عمومی، ضعف قلب، ورم ماهیچه های دل، بیماری های عصبی مانند ضعف اعصاب، هیستری، صرع و قلنج های تشنج آور، نتایج مفیدی می دهد. شیره تازه این گیاه در آنژین، احساس گرفتگی ناگهانی و خواب رفتگی سودمند است.
همچنین بومادران بر اثر قابض بودن در رفع ترشحات زنانگی، بند آوردن خون و رفع اخلاط خونی، بواسیرهای خونی و اسهال ساده، اثر معالج دارد.
این گیاه به طور خاصی تب بُر است. ضماد آن جهت درد سینه مفید است. بخور و جوشانده آن برای درمان زکام مفید است. پس در زمان سرماخوردگی استفاده از آن توضیه می شود.
1- ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای سنگ های کلیه مفید است.
2- باد شکن است.
3-ماساژ دادن محل درد با روغن بومادران یا گذاشتن سوخته آن بر روی محل زخم، موجب4-تسکین درد و جلوگیری از خونریزی می شود.
5-در قدیم ضماد بومادران یعنی برگ های تازه آن را که با روغن ترمس (باقلای مصری) مخلوط بوده، بر روی محل کچلی یا روی صورت مردان جوان برای رویش مو قرار می دادند.
6-جوشانده سرشاخه گلدار آن برای رفع دردهای قاعدگی مفید است.
ضماد بومادران برای درد سینه و انواع سردرد استفاده می شود.
طرز استفاده از گیاه بومادران :
1-دم کرده 10 تا 20 گرم سرشاخه گلدار یا برگ در نیم لیتر آب و مصرف یک تا سه فنجان در روز (این دم کرده چون سریعاً فاسد و تیره رنگ می شود باید همیشه به مقادیر کم تهیه شود) اصلح آن است که برای هر وعده، دم کرده تازه تهیه و مصرف کرد.
2-شیره تازه گیاه به مقدار 50 تا 100 گرم در روز.
3-تنطور (تنتور) یک پنجم به مقدار 30 تا 50 قطره در روز.
2-4 قاشق چایخوری از سرشاخه های گلدار را در یک فنجان آب دم کنید و در طول روز، 3 فنجان مصرف نمایید.
5-در استعمال خارج، از جوشانده 30 تا 60 در هزار سرشاخه های گلدار گیاه برای تهیه لوسیون ها، حمام و همچنین به کار بردن بصورت تنقیه استفاده بعمل می آید. شیره تازه گیاه نیز برای قراردادن بر روی زخم و جراحات، شکاف و ترک پستان و محل دردناک بواسیر، مورد استفاده قرار می گیرد. با افزودن 20 گرم اسانس بومادران به 45 گرم پماد کامفره، نوعی پماد برای مالیدن بر روی محل دردناک روماتیسم تهیه می شود.
6-دم کرده سرشاخه های گلدار بومادران به مدت 5 روز (صبح یک فنجان و شب یک فنجان)7-برای رفع زخم معده، مفید ذکر شده و همچنین برای دفع صفرا.
برای رفع خارش شدید، 50 گرم گیاه را در یک حلب آب ریخته و بجوشانید و بدن را با آن بشوئید.
منبع:topforum.ir
برچسبها:
در فصل تابستان بیشتر از فصلهای دیگر سال تمایل به نوشیدن انواع و اقسام آبمیوهها و نوشیدنیهای خنک داریم و بیش از هر فصل دیگری از این نوشیدنیها در سبدغذایی خود قرار میدهیم. نوشیدنیهایی که به صورت طبیعی یا صنعتی آنها را تهیه و از آن برای افزایش رطوبت و کاهش دمای بدنمان استفاده میکنیم اما علاوه بر این نوشیدنیها که قالب آنها از آبمیوه و عصاره انواع و اقسام میوههای تابستانی تهیه میشود، میتوانید از عرقیات گیاهی نیز بهره ببرید. تهیه شربت از عرقیات گیاهی علاوه بر آنکه میتواند از عطش و دمای بدنتان بکاهد، میتواند فواید متعددی برای سلامت جسم و روح شما داشته باشد. در روزهای باقیمانده از تابستان این شربتهای گیاهی را در کنار اعضای خانواده تهیه کرده و تابستانی خنک و سالم را با عرقیات گیاهی تجربه کنید.
به نوزادتان شير ميدهيد
رازيانه را فراموش نكنيد
به گفته درمانگران طب سنتي خانمهايي كه در دوران شيردهي قرار دارند و به نوزادشان شير ميدهند با نوشيدن عرق رازيانه يا دمنوش تهيه شده از گياه رازيانه ميتوانند به ازدياد ميزان شير خود و تغذيه بهتر نوزادشان اميدوار باشند. توجه داشته باشيد كه عرق رازيانه از جمله عرقهاي گياهي با طبع گرم است كه مصرف بيش از اندازه آن توسط افراد گرم مزاج توصيه نميشود، بنابراين بهتر است براي استفاده از خواص اين عرق گياهي حتما با متخصص طب سنتي مشورت كنيد.
اين عرق گياهي علاوه بر اين در درمان سنگ كليه و مثانه و همينطور كاهش دردهاي قاعدگي در زنان توصيه شده است.
گرما بدخلقتان ميكند
بهارنارنج بنوشيد
درمانگران طب سنتي خواص مختلفي براي عرق بهارنارنج نام بردهاند. اين درمانگران نوشيدن يك ليوان عرق بهارنارنج را در طول روز بهترين روش براي تقويت اعصاب و قلب ميدانند و بر اين باورند كه نوشيدن اين عصاره گياهي در صورتي كه طبيعي و خالص باشد ميتواند آرامشبخشترين داروها و خوراكيهاي طبيعي در جهان باشد. در روزهاي گرم تابستان كه دماي هوا بالا ميرود و ميزان تعريق بدن زياد ميشود، خلق و خوي بسياري از آدمها تحت تاثير قرار ميگيرد و تند ميشود. براي پيشگيري از اين حالت توصيه ميكنيم هر روز عصر نصف ليوان عرق بهارنارنج را با نصف ليوان آب و 2 قطعه يخ مخلوط كنيد و آن را با يك قاشق سكنجبين شيرين كرده و ميل كنيد. نوشيدن عرق بهارنارنج علاوه بر تقويت اعصاب ميتواند به تسكين و دردهاي ناشي از نفخ معده كمك كند.
متابوليسم بدنتان كند است
زيره سبز را در برنامه غذايي بگنجانيد
اگر در گروه افرادي قرار داريد كه به دليل متابوليسم و سوختوساز كندي كه دارند روند هضم و جذب مواد غذايي در آنها كند است، به شما توصيه ميكنيم مصرف دانهها و عرق زيره سبز را به برنامه غذايي خود اضافه كنيد. زيره سبز علاوه بر آنكه متابوليسم بدن را بالا ميبرد و به سوخت و ساز بهتر مواد غذايي در بدن كمك ميكند، اثر ضدچاقي دارد و ميتواند به خوبي موجب شكستن سلولهاي چربي و كاهش وزن بدن شود. افرادي كه زيره سبز را يك تا دو بار در طول هفته مصرف كنند علاوه بر اين خواص ميتوانند از خاصيت بادشكن و پيشگيري از تنگي نفس آن بهره بگيرند.
در هواي گرم دچار سردرد ميشويد
شربت خاكشير بنوشيد
در روزهای گرم تابستان به ویژه روزهایی که مجبورید زیر نور و تابش خورشید به محل کار بروید یا برای خرید از خانه خارج شوید، حتما شربت خاکشی بنوشید. نوشیدن شربت خاکشی که با مقداری گلاب و شکر طعمدار شده باشد، تاثیر زیادی در کاهش حرارت بدن، تسکین سردرد، بی حالی و سرگیجه ناشی از گرما دارد. این شربت علاوه بر این مقوی معده و هاضمه بوده و در رفع التهابهای کلیه و مجاری آن بسیار موثر است. ميتوانيد اين شربت را با تركيب آب و عرق شاهتره فراهم كنيد و حتي از آب و عرق بهارنارنج نيز براي بهبود طعم و خواص درماني اين عرق استفاده كنيد.
گاز معده اذيتتان ميكند
عرق درماني كنيد
مردان و زنان زيادي وجود دارند كه بلافاصله بعد از مصرف مواد غذايي دچار تورم و گاز معده ميشوند و اين مسئله بر زندگي آنها تاثير منفي ميگذارد بهگونهاي كه درد ناشي از دلپيچه و مشكلات جانبي آن هر بار بعد از مصرف وعدههاي غذايي به ويژه غذاهايي كه در آن مواد نفاخ وجود دارد، دچار مشكل ميشوند. عرق نعناع از آن دست نوشيدنيهاي گياهي و دارويي است كه ميتواند تاثير مستقيمي بر عملكرد معده و دستگاه گوارش و پيشگيري از ابتلا به گاز معده و دلپيچه داشته باشد.
اگردر تابستان ضعف ميكنيد
عرق شويد بخوريد
بسياري از مردم به ويژه افرادي كه طبع و مزاج گرم و خشك دارند با شروع فصل تابستان دچار ضعفها و سردردهايي ميشوند كه اصليترين و مهمترين عامل آن گرماي هوا و تابش مستقيم نور خورشيد است. اگر در گروه اين افراد قرار داريد، ميتوانيد همراه با وعدههاي غذاييتان شربت عرق شويد بخوريد. براي تهيه اين شربت كافي است نصف ليوان عرق شويد را با نصف ليوان آب و يك قاشق غذاخوري سكنجبين تركيب و آن را در انتهاي هر وعده غذايي ميل كنيد. نوشيدن اين عرق گياهي علاوه بر پيشگيري از ضعف عمومي بدن ميتواند به هضم و جذب بهتر مواد غذايي كمك كند و با تقويت معده و دستگاه گوارش توان و انرژي بدن افراد را در تابستان تقويت كند.
درد معده داريد
روزي يك فنجان عرق نسترن بنوشيد
درمانگران طب سنتي بر اين باورند كه نوشيدن روزانه يك فنجان عرق نسترن ميتواند تاثير زيادي در پيشگيري از ابتلا به ناراحتيها و اختلالهاي دستگاه گوارش به ويژه بيماريهاي معده، كليه و روده داشته باشد. افرادي كه به تجويز متخصص طب سنتي نوشيدن يك فنجان عرق نسترين طبيعي و خالص را به برنامه غذايي روزانهشان اضافه كنند، ميتوانند به سادگي از ابتلا به كرم روده، درد معده و تشكيل سنگ و بلور در كليههايشان آسوده خاطر باشند. علاوه بر اين نوشيدن عرق نسترن و دمنوش تهيه شده از گياه خشك شده نسترن ميتواند علاوه بر رفع سردي بدن به درمان اسهالهاي رايج در فصل تابستان كمك كند.
هرگز این نکات را فراموش نکنید
* نگهداری از عرق و شربت گیاهی شرایط خاصی دارد که در صورتی که این شرایط رعایت نشود خواص این نوشیدنیها تحت تاثیر آن کم شده یا بهطور کلی از بین میرود.
*بهترین روش برای نگهداری از عرقیات گیاهی قرار دادن آنها در ظروف شیشهای تیرهرنگ یا آلومینیومی است به گونهای که در آنها به طور کامل بسته شود.
* برخی عرقیات مانند گلاب و هل در مقابل نور خورشید و گرما عطر و خاصیت خود را از دست میدهند بنابراین سعی کنید این عرقیات را دور از تابش خورشید و در مکانی خنک قرار دهید.
* عرقیات متناسب با شرایطی که تهیه و تولید میشوند از يك تا 3 سال تاریخ مصرف دارند، بنابراین هنگام مصرف عرقیات گیاهی به تاریخ انقضاي آنها دقت کنید.
* از نگهداری عرقیات گیاهی در مکانهای گرم و مرطوب پرهیز کنید. این مکانها خاصیت عرقیات را از بین میبرند.
* برای مصرف عرقیات تلخ مانند عرق نعناع، عرق بید یا عرق کاسنی و کم کردن میزان تلخی آن از عسل، نبات، سکنجبین یا کمی آبمیوه استفاده کنید.
منبع:bartarinha.ir
برچسبها:
از آنجا که طب گیاهی در همه کشورها مورد توجه خاص قرار گرفته و در کشور ما هم از دیرباز مرکز تهیه داروهای گیاهی بوده است ، لذا در اینجا سعی کرده ام جهت اطلاع شما عزیزان ، خلاصه ای از خواص عرقیات را که از منابع معتبر جمع آوری کرده ام برای شما بیان کنم . به امید آنکه مورد استفاده شما قرار گیرد. از مصرف خودسرانه و بدون مشورت با متخصص خودداری فرمایید
خواص عرقیات گیاهی ,خواص دارویی عرقیات گیاهی ,فواید عرقیات گیاهی ,خاصیت عرقیات گیاهی ,عرقیات گیاهی در طب سنتی ,فواید درمانی عرقیات گیاهی ,مضرات عرقیات گیاهی ,فوائد عرقیات گیاهی , عرقیات گیاهی ,طب سنتی ,خواص سبزیجات ,خواص میوه جات , خواص عرقیات گیاهی در طب سنتی ,فواید عرقیات گیاهی در طب سنتی,طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی
» عرق آویشن:
(طبیعت گرم دارد): اشتها آور ، ضد نفخ و تشنج ، ضدقارچ و درد مفاصل ، ضد عفونی کننده مجاری تنفسی ، تقویت کننده بینایی ، کوفتگی عضلات ، بالا برنده فشار خون و رقیق کننده آن (بعد از غذا میل شود).
» عرق بابونه:
رفع خستگی و افسردگی ، آرامبخش ، درمان عوارض گوارشی و تقویت مو.
» عرق بید:
(طبیعت سرد و خنک دارد) اثر قاطع ولی کند بر تب های مداوم دارد ، خواب آور و آرامش بخش ، تب بر ، ادرارآور قوی ، ضد تشنج و یرقان ، برطرف کننده شوره سر ، لطیف کننده مو (باید مو را با آن شستشو داد) ، تسکین کننده دردهای مفصلی و ...
» عرق بهارنارنج:
(طبیعت گرم و معتدل دارد) آرامش بخش ، تقویت کننده اعصاب و قلب ، درمان کننده بی خوابی ، ضدسکسکه و خواب آور.
» عرق بیدمشک:
(طبیعت خنک دارد) تقویت کننده قلب و معده ، ملین ، آرامش بخش و خون ساز است ، ضد سردرد و دردهای عضلانی و ...
» عرق خارشتر:
(طبیعت سرد دارد) ادرارآور قوی ، تصویه کننده خون و کبد ، شستشو کننده کلیه ، مفید برای سنگ کلیه و مثانه ، ضد سیاه سرفه و تب و لرز.
» عرق رازیانه:
(طبیعت گرم دارد) ازدیاد شیر مادران ، اشتهاآور ، دفع سنگ کلیه و مثانه ، مدر و قاعده آور (مصرف زیاد آن برای آقایان مفید نیست چون هورمون زنانه دارد).
» عرق زیره:
(طبیعت گرم دارد) ضد چاقی و تنگی نفس ، نیرودهنده و هضم کننده غذا ،بادشکن ، زیادکننده شیر مادران ، تصویه کننده خون ، ضد ناراحتیهای معده (یک فنجان در نصف لیوان آب بعد از غذا).
» عرق شاتره:
(طبیعت سرد دارد) تصویه کننده خون ، صفرابر ، اشتهاآور ، مسهل اخلاط ثلاثه ، ضد یرقان و خارش بدن ، دافع صفرا و سودای گرم ، رفع کننده نارساییهای کبد ی ، کم کننده غلظت و چسبندگی خون . مدر.
» عرق شوید:
پایین آورنده چربی و فشار خون ف برطرف کننده آرتروز ، ضد اسید اوریک ، مقوی معده ، بادشکن ، مفید برای سنگ کلیه و مثانه.
» عرق نعنا:
(طبیعت گرم دارد) بادشکن ، ضد تشنج ، معالج بواسیر ، دل پیچه ، رفع اسهال و استفراغ ، رفع سکسکه ، ضد نفخ ، اشتهاآور ، ضدعفونی کننده.
» گلاب:
(طبیعت گرم و معتدل دارد) مقوی اعصاب و قلب ، رفع خلط خون و سخت کننده لثه ، درد چشم و حرارت آنرا کم میکند.
» عرق یونجه:
تقویت عمومی و اعصاب ، جلوگیری از خونریزی ، موثر در رشد اطفال ، زیادکننده شیر مادران ، در ترک اعتیاد بعلت داشتن ماده ساپونین بسیار موثر است.
» عرق کاسنی:
(طبیعت سرد دارد) مقوی معده ، تب بر ، مفید برای بیماری های اعصاب ، ورم مفاصل ، ورم طحال ، تقویت پوست ، ضد کلسترول ، تصفیه خون ، یرقان ، تسکین حرارت خون ، وجود خون در ادرار ، ملین.
» عرق شنبلیله:
نیروبخش و مقوی ، مفید برای بیماری قند ، مسلولین و اشخاص ضعیف ،کاهش دهنده کلسترول ، در استعمال خارجی برای قارچهای پوستی مفید است ، کمک به بهبود زخمها ،ضد التهاب گلو و بواسیر (یک فنجان در یک لیوان آب بعد از غذا میل شود).
» سرکه سیب:
ضد چاقی و چربی خون ، رفع کمبود کلسیم و شکنندگی ناخن ، اختلالات دستگاه گوارش ، پیری زودرس ، زیبایی پوست ، اختلالات بینایی ، رفع تصلب شراین و ده ها خاصیت دیگر.
» عرق سیر:
پایین آورنده فشار خون ، قند خون ، چربی خون ، تقویت کار گلبولهای قرمز ، تنظیم کننده مقدار کلسترول ،ضدعفونی کننده ، مفید برای ورم معده ، ضد باکتری و ضد سرطان ، جلوگیری از مسمومیت حاصل از نیکوتین سیگار و آلودگی هوا ، خوردن مداوم عرق سیر موهای سفید را سیاه میکند . کم کننده رطوبات معده و مفاصل ، زیبایی پوست صورت.
» عرق گزنه:
پایین آورنده قند خون ، تنظیم کننده پروستات ، تنظیم خون ، رفع عفونتهای جلدی ، زیادکننده استحکام لثه و شیر مادران.
» عرق مرزه: مقوی قوای جنسی ، درمان کننده نقرس ، فلج و اسهال ، هضم کننده غذا ، ضد انگل ، تقویت کودکان ضعیف ، رفع نرمی استخوان ، تسکین دهنده آسم و ناراحتی تنفسی.
» عرق کرفس:
درمان رماتیسم ، درد مفاصل ، بواسیر ، شستشوی کلیه و مثانه ، سنگ شکن.
» عرق شیرین بیان:
معالج زخم معده و اثنی عشر ، مفید در امراض ریوی ، مسکن تشنگی و التهاب معده ، نرم کننده سینه ، مقوی اعصاب ، برطرف کننده گرفتگی صدا ، ضد ترشی معده ، مفید برای ورمهای چشم و گلو و بینی (نیم ساعت قبل از غذا میل شود).
» عرق خارخاسک:
مدر قوی ، شستشو کننده کلیه و مثانه ، سنگ شکن ، مفید برای سیاه سرفه.
» عرق چهار گیاه اعصاب:
تقویت اعصاب ، آرامش بخش ، رفع خستگی ، تقویت عمومی ، خواب آور.
» عرق بادرنجبونه:
بالابرنده فشار خون ، خونساز ، مقوی مغز ، ضد وزوز کردن گوش ، خواب آور ، نشاط آور ، آرامشبخش ، خوش عطر و طعم برای شربت.
» عرق برگ گردو: پایین آورنده قند خون ، ضدعفونی کننده قوی ، مفید برای بیماریهای جلدی.
» عرق پونه:
(طبیعت سرد دارد) بادشکن ، صفرابر ، آرامشبخش سرفه و خلط آور ، اثر محرک بر ترشحات معده در استعمال خارجی ، برای رفع لکه های جلدی مفید است ، محلل ، ضد نزله و ناراحتیهای ناشی از گریپ.
» عرق بومادران:
درمان ضعف عضله قلب ، احساس گرفتگی و درد در ناحیه قلب ، ورم معده ، سوء هاضمه ، نفخ روده و سنگ کلیه ، رفع خستگی اعصاب ، تصفیه کننده خون ، تب کهنه ، صرع ، جنونهای خفیف ، قولنجهای کبد ی و کلیوی ، اختلالات بینایی.
» عرق پنیرک:
ضدعفونی کننده ، رفع سرفه های مزمن ، خلط آور ، برای معالجه زکام و گلودرد ، مسهل و ملین.
» عرق برگ چنار:
بسیار سرد ، تب بر ، معالج تنگی نفس ، چاق کننده ، برای رعشه و امراض عصبی مفید است.
» عرق تمشک:
تب بر ، مفید برای سرماخوردگی و سرفه و حصبه و سرخک ، خلط آور.
» عرق بیدگیاه:
مقوی قلب ، جلوگیری از انسداد شراین ، دشمن سرسخت سنگ کلیه و مثانه ، ضد چربی اضافی بدن.
» عرق کاکوتی:
مقوی معده ، اشتها آور ، رفع سوء هاضمه ، ضدعفونی کننده مجاری تنفسی ، تقویت کننده بینایی ، ضد نفخ و قارچ و درد مفاصل و سیاتیک (بعد از غذا با نصف لیوان آب میل شود).
» عرق سنبل الطیب:
(طبیعت گرم دارد) برطرف کننده تشنج ، دلهره ، میگرن و ورم طحال و ناراحتیهای عصبی.
» عرق گل گاو زبان:
(طبیعت گرم دارد) آرامش بخش ، تقویت کننده اعضای بدن است ، نشاط بخش روان ، سودا و صفرا را از بین میبرد.
» عرق گل زوفا: (طبیعت گرم دارد) مفید جهت سرفه های شدید و سرماخوردگی است.
» عرق نسترن:
(طبیعت گرم دارد) تقویت کننده قلب و تصفیه کننده خون است ، اسهال کودکان را قطع میکند ، دارای ویتامین C میباشد.
» هشت عرق قلب و اعصاب:
(طبیعت معتدل دارد) آرامش بخش ، مفید جهت تپش قلب ، استرس ، دلهره و ناراحتیهای روحی و افسردگی و خواب آور.
برچسبها:
کهیر چیست؟
کهیر یک بیماری پوستی است که با خارش شدید همراه می باشد. در بیماری کهیر لکه ها و نقطههای قرمز رنگ و برجسته در قسمتهای مختلف بدن ظاهر می شود. معمولاً ضایعات فوق در عرض کم تر از 24 ساعت فروکش می کنند، ولی ممکن است در سایر قسمتها دوباره بروز نمایند.
یک متخصص طب سنتی راههای رفع کهیر و خارش از منظر طب سنتی را تشریح کرد.
شیربیگی متخصص طب سنتی درباره راههای رفع کهیر اظهار داشت: کهیر منشاء عصبی دارد چون حالات روحی به طور ناگهانی بدن را گرم میکنند که این گرم شدن به بروز کهیر کمک میکند.
بهترین غذا برای رفع کهیر سوپ جو و عدسی هستند
به گفته وی مصرف سوپ جو به عنوان غذای روزانه برای فرد میتواند تا حدی به رفع کهیر کمک کند چرا که سوپ جو یک غذای دوایی محسوب میشود. این متخصص طب سنتی ادامه داد: ماساژ با روغن بنفشه یا روغن بادام شیرین به رفع علائم کهیر کمک میکند به خصوص اگر بعد از استحمام این کار صورت گیرد، همچنین این افراد از شستن بیش از حد با آب داغ باید پرهیز کنند.
شربت آبلیموی تازه برای رفع علائم کهیر مفید است
این متخصص طب سنتی گفت: شربت آبلیموی تازه برای رفع علائم کهیر مفید است چرا که لیموی تازه به رفع خارش مزمن کمک میکند البته بهترین نوع لیمو درشت و رسیده آن است. شیربیگی خاطرنشان کرد: شربت آبلیمو برای رفع علائم تب و گرمی کودکان نیز مفید است.
اجابت مزاج به موقع به رفع علائم کهیر کمک میکند
شیربیگی عنوان کرد: اجابت مزاج به موقع به رفع علائم کهیر کمک میکند مصرف روزانه چندین بار آب گرم در طول روز خود به رفع یبوست کمک میکند هرچه قدر اجابت مزاج بهتر صورت پذیرد، کهیر و خارش زودتر رفع میشود. وی ادامه داد: باید سعی شود که بیماران را با غذا درمان کنیم، مصرف عدسی و سوپ جو برای این افراد مفید است. بهتر است که در هنگام پخت عدسی کمی سرکه طبیعی به آن اضافه شود.
منبع : tasnimnews.com
برچسبها: